Container vrije periode, stapelvrije periode, overliggeld, overliggeld

- May 08, 2020-

01

Gratis overliggeld


Het verwijst naar de vrije containertijd, dat wil zeggen de periode vanaf het moment dat de goederen op het erf worden opgehaald tot het moment dat de containers worden geretourneerd. Bij overschrijding van de termijn wordt het overliggeld in rekening gebracht. Deze periode is afhankelijk van de bepalingen van verschillende rederijen.

Bij aankomst in de haven van bestemming kunnen zware containers enkele dagen gratis in de haven worden gestald en kunnen de dozen ook meerdere dagen gratis worden gebruikt. De gratis opslagperiode en de gratis containerperiode verschillen in verschillende landen en verschillende havens, over het algemeen 7 dagen. Afhankelijk van de rederij / route kunt u in de haven van vertrek ook verlenging van de gratis containerperiode aanvragen. Bij overschrijding van de gratis containerperiode wordt het overliggeld in rekening gebracht.

Als de vrije tijd op is, kan de verlader de expediteur raadplegen en bij de rederij een verlenging van de vrije tijd aanvragen van ongeveer 3-4 dagen. Als het vrachtvolume van het bedrijf 0010010 # 39 groot is en er een contract is met de rederij, kan het een containervrije periode van 14-20 dagen aanvragen.


02

Gratis opslag

Het verwijst naar de tijd die is toegestaan ​​voor gratis opslag op de werf en de overliggelden worden in rekening gebracht als deze de tijdslimiet overschrijdt. De opslagvrije periode van containers in de terminal is afhankelijk van de voorschriften van de terminal.

Let op: de gratis containerperiode en de gratis stapelperiode zijn twee verschillende concepten.


03

Demurrage (demurrage)

Ook wel containerbehandelingskosten genoemd, het verwijst naar de kosten die worden gemaakt wanneer de containervrije periode wordt overschreden, dat wil zeggen wanneer de container die door de rederij wordt gebruikt de tijd voor gratis gebruik overschrijdt, zal de rederij u de overliggelden in rekening brengen, die over het algemeen wordt dagelijks berekend en de algemene containervrije periode is 7 dagen, afhankelijk van de voorschriften van de rederij.


04

Demurrage (demurrage)

Ook wel stapelkosten genoemd, dat wil zeggen de achterstallige stapelkosten (bezetting / gebruik van de terminal) die worden gegenereerd door de vrije stapel- (gebruiks) tijd na de vastgestelde tijd van de terminal zonder de container te nemen (legen), worden door de haven in rekening gebracht . Containers kunnen gedurende een bepaalde periode gratis worden gestapeld op de kade, meestal 7 dagen, en sommige havens zijn ongeveer 3 dagen, afhankelijk van het havenreglement.