voorzorgsmaatregelen voor het opladen van elektrische rolstoelaccu's

- Dec 05, 2019-

Als de tweede benen van de oudere en gehandicapte vrienden, is de "elektrische rolstoel" bijzonder belangrijk. Dan zijn de levensduur, veiligheidsprestaties en functionele kenmerken van elektrische rolstoelen erg belangrijk. Elektrische rolstoelen worden aangedreven door batterijvermogen, dus batterijen zijn een belangrijk onderdeel van elektrische rolstoelen. Hoe moeten ze in rekening worden gebracht? Hoe de levensduur van de rolstoel langer te maken, bepaalt hoe met iedereen te verzorgen en te gebruiken.


Oplaadmethode batterij


1. De gekochte nieuwe rolstoel kan onvoldoende zijn vanwege transport over lange afstanden, dus laad hem op voordat u hem gebruikt.


2. Controleer of de nominale laadingang overeenkomt met de voedingsspanning.


3. De batterij kan rechtstreeks in de auto worden opgeladen, maar de aan / uit-schakelaar moet worden uitgeschakeld, of deze kan worden verwijderd en naar een geschikte plaats, zoals binnenshuis, worden gebracht om op te laden.


4. Sluit de stekker van de uitgangspoort van het laadapparaat correct aan op de laadaansluiting van de batterij en sluit vervolgens de stekker van de lader aan op de 220V AC-voeding. Pas op dat u de positieve en negatieve aansluitingen niet vergist.


5. Op dit moment geeft het rode lampje op de voeding en het oplaadlampje op de lader aan dat de voeding is ingeschakeld.


6. Het duurt ongeveer 5-10 uur voor een enkele lading. Wanneer de oplaadindicator van rood naar groen verandert, betekent dit dat de batterij volledig is opgeladen. Als de tijd het toelaat, kunt u het beste ongeveer 1-1,5 uur blijven opladen om de batterij meer energie te geven. Blijf echter niet langer dan 12 uur opladen, anders zal de batterij gemakkelijk vervormen en beschadigd raken.


7. Na het opladen moet u eerst de netvoeding loskoppelen en vervolgens de stekker uit de batterij.


8. Het is verboden om de lader lange tijd zonder wisselstroom op netstroom aan te sluiten.


9. Voer het onderhoud van de batterij om de twee weken uit, dat wil zeggen, nadat het groene lampje van de lader brandt, 1-1,5 uur blijft opladen om de levensduur van de batterij te verlengen.


10. Gebruik de speciale oplader die bij het voertuig is geleverd. Gebruik geen andere laders om de elektrische rolstoel op te laden.


11. Tijdens het opladen moet het op een droge en geventileerde plaats worden uitgevoerd. De lader en batterij mogen nergens onder vallen.