Hoe een rolstoel wetenschappelijk te onderhouden

- Apr 09, 2020-

De rolstoel is niet zomaar een hulpmiddel, maar de tweede voet van gehandicapten en ouderen. Het brengt ze overal waar ze heen willen en ze hebben allemaal ook onze zorgvuldige zorg nodig. Dus hoe zorg je goed voor ze?

1. Als uw rolstoel tijdens gebruik nat wordt door sneeuw of regen, moet hij op tijd worden gedroogd en mag hij nooit aan de zon worden blootgesteld. Als het stof zwaar is, moet u het vaak afnemen met een fijne, zachte, droge doek. Indien mogelijk kunt u ook antiroestwax aanbrengen om de rolstoel lang mooi en mooi te houden.

2. Voor of na gebruik van de elektrische rolstoel gedurende een maand moeten de bouten regelmatig worden gecontroleerd op losheid en worden vastgedraaid. Het is het beste om het elke drie maanden ter inspectie naar de fabrikant te sturen. Zorg ervoor dat alle onderdelen in goede staat zijn, controleer alle sterke moeren op de rolstoel en draai ze op tijd vast. Om veilig gebruik te garanderen.

3. De verbindingsschroef van het rolstoelstoelframe is niet hetzelfde als de schakel van het elektrische verpleegbed. Het is allemaal losjes verbonden, dus het is ten strengste verboden om het vast te draaien.

4. De gebruiker controleert vaak de flexibiliteit van het draaimechanisme van elk rolstoelonderdeel en brengt smeermiddel aan. Als het weer in elkaar is gezet, moet u ervoor zorgen dat de moer is vastgedraaid en niet loskomt.

Voor ouderen met een beperkte lengte of beperkte mobiliteit zijn rolstoelen hun tweede voeten. Veel mensen zullen een rolstoel kopen. Zolang de rolstoel niet faalt, wordt hij meestal niet gecontroleerd en onderhouden. In feite is dit een heel verkeerde methode en erg onverantwoord.

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolstoel is de maat van de rolstoel. De belangrijkste onderdelen voor het dragen van gewicht door rolstoelgebruikers zijn rond de heup ischiale tuberositas, rond het dijbeen, rond de femorale fossa en rond het schouderblad. De grootte van de rolstoel, vooral de zitbreedte, diepte en hoogte van de rugleuning, en of de afstand tussen het voetpedaal en het zitkussen geschikt is, heeft invloed op de bloedcirculatie van de inzittende 0010010 # {{1 }}; s stressgebied en huidslijtage en zelfs decubitus veroorzaken. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de veiligheid van de patiënt, het vermogen om te werken, het gewicht van de rolstoel, de plaats van gebruik en het uiterlijk.