Hoe een rolstoel wetenschappelijk te onderhouden

- Nov 27, 2019-

Rolstoelen zijn niet alleen een eenvoudig hulpmiddel, ze zijn de tweede voet van gehandicapten en ouderen. Het neemt ze overal mee naartoe en ze hebben allemaal onze zorg nodig. Dus hoe zorg je er goed voor?


Ten eerste, als uw rolstoel tijdens gebruik nat is met sneeuw of regen, moet deze op tijd droog worden afgeveegd en niet worden blootgesteld aan de zon. Als het stof zwaar is, moet u altijd een zachte, droge doek gebruiken om het af te vegen. Indien nodig kunt u ook roestwerende was aanbrengen om de rolstoel lang helder en mooi te houden.


2. Voordat u de elektrische rolstoel gebruikt of na een maand gebruik, moet u regelmatig controleren of de bouten los zitten en deze vastdraaien. U kunt het beste elke drie maanden terugkeren naar de fabriek voor onderhoud. Zorg ervoor dat alle onderdelen in goede staat zijn en controleer of alle soorten sterke moeren op de rolstoel tijdig zijn vastgedraaid. Om veilig gebruik te garanderen.


3. De verbindingsschroef van het frame van de rolstoelstoel en het elektrische verpleegbed zijn niet hetzelfde. Het is allemaal losjes verbonden, dus het is ten strengste verboden om het vast te draaien.


4. De gebruiker controleert vaak de flexibiliteit van het draaimechanisme van elk rolstoelonderdeel en brengt smeermiddel aan. Zorg er bij herinstallatie voor dat de moeren zijn vastgedraaid zodat ze niet losraken.