hoe een rolstoel correct te gebruiken voor patiënten met ruggenmergletsel

- Dec 02, 2019-

1. Hoe oefent u het optillen van het voorwiel van een rolstoel en het in evenwicht houden met het achterwiel?


Dit is een basistechniek voor rolstoelen. Er zijn twee manieren:

Instrueer de patiënt om het evenwicht te bewaren met de achterwielen:

(1) De mentor plaatst de patiënt in een evenwichtige positie;

(2) Wanneer u vooruit rijdt, leunt de rolstoel achteruit;

(3) Wanneer de rolstoel naar achteren wordt getrokken, keert de rolstoel terug naar de rechtopstaande positie; Qitaihe People's Hospital Neurochirurgie 卞 Seibu

⑷ Contactloze bescherming stelt patiënten in staat om herhaaldelijk de balans te ervaren en te beheersen.


Met het veiligheidsapparaat oefende de patiënt alleen het balanceren met de achterwielen.


2. Hoe kunnen de achterwielen worden gebruikt om de trap in balans te houden?

Gebruik de achterwielen om de balans te behouden en stap naar voren.


3. Hoe kom ik de trap af in een rolstoel?

(1) In een rolstoel zitten en de vangrail naar beneden houden. Trek de rolstoel eerst terug naar de rand van de hoogste trede. Stap dan in de rolstoel.

(2) Gebruik de achterwielen om de balans naar beneden te houden.

een. Breng de rolstoel in evenwicht met het achterwiel en plaats het achterwiel op de rand van de hoogste trede;

b. Controle van het dalen van de rolstoel;

c. Stabiliseer de rolstoel door de wielen tegen de trap te trekken.


4. Hoe val ik veilig in een rolstoel?

Veel uitstekende rolstoelvaardigheden, waaronder het handhaven van een evenwichtige aangedreven rolstoel met achterwielen, lopen het risico om te kantelen. Wanneer de patiënt per ongeluk het zwaartepunt tijdens deze bewegingen verplaatst, zal de rolstoel omvallen. Om het risico op dit letsel te verminderen, moet u een veilige val oefenen voordat u het achterwiel oefent om de balans te behouden.

Om veilig achteruit te vallen in een rolstoel, hoeft u alleen maar het hoofd te draaien om het wiel te grijpen. Wanneer de rolstoel valt, is het niet het hoofd of de rug van de patiënt, maar het handvat dat op de grond wordt gedrukt, zodat de patiënt niet gemakkelijk gewond raakt of zich zelfs ongemakkelijk voelt. .

Wanneer de rolstoel op de grond valt, kan de impact van het been van de patiënt ervoor zorgen dat het kniegewricht het gezicht raakt. De volgende methode kan dit voorkomen: draai het hoofd en grijp snel het wiel aan de ene kant met uw hand en pak de andere armsteun of zitkussen met de andere hand door het been. Dit bovenste lidmaat blokkeert de dij en voorkomt de knie. Het gewricht raakt het gezicht.


5. Hoe gaat een rolstoel door een smalle veranda?

Veel privéportieken zijn smal en kunnen niet door rolstoelen, vooral in de badkamer. Zelfs als de patiënt de voorwaarde heeft om zijn huis te renoveren, zal hij een smalle veranda tegenkomen die de rolstoel niet kan passeren wanneer hij het huis verlaat. Wanneer de zenuwen van de bovenste ledematen intact zijn en er een opvouwbare rolstoel is, kunt u de volgende technieken gebruiken om door de smalle veranda te gaan: verwijder de voeten en vouw het voetpedaal; transfer naar de armleuning; trek het kussen omhoog om de rolstoel te versmallen; door het kozijn trekken Rolstoelen gaan door de veranda.