Impact van nieuw coronavirus op de scheepvaart en scheepvaart

- May 06, 2020-

De scheepvaartsector is in het eerste kwartaal van 2020 ernstig ontwricht als gevolg van de ineenstorting van de prijzen voor coronavirus en ruwe olie. Toen grote delen van de wereldeconomie stopten, gebeurde dat ook met een aantal internationale handel - niet alle scheepstypen ondervonden echter dezelfde verstoring.

Niet alle typen schepen hebben berging nodig

Na analyse en gebruik van vesseltracker blijkt dat de cruise-activiteit is ingestort, waardoor het toerisme als gevolg van de coronaviruspandemie is verminderd, vergeleken met de wereldwijde havenaanroepen vanuit 900 havens minder dan 100 havens per week in januari en wekelijks telefoontjes in april, de algemene daling is 35%, tot dusver dit jaar heeft de totale activiteit 2019 bereikt.

Andere typen schepen presteren beter dan cruiseschepen, maar zijn nog steeds laag in vergelijking met 2019. Het verkeersvolume van Ro / Ro-voertuigen (- 15%), containers en ruwe olie (- 3%) en bulkschepen (- 1%) nam af.

Hoe lang duurt het voordat de verzendactiviteiten van China 0010010 # 39 weer normaal worden?

Wanneer zal de industrie enige verbetering zien? We werken samen met ons zusterbedrijf air, dat sinds {0}} pionier is in het modelleren van rampen. We voorspellen dat China zijn piek heeft overtroffen en meer dan vier weken voorloopt op andere landen, dus begonnen we de meest nauwkeurige scheepvaartdatabase van de wereld, 0010010 # 39, te gebruiken om te bestuderen hoe Het maritieme verkeer van China 0010010 # 39 wordt hersteld.

China 0010010 # 39; s verzendactiviteiten worden beïnvloed door zowel het coronavirus als het nieuwe maanjaar. Hoewel de activiteit naar verwachting zal afnemen tijdens de vakantieperiode, is de containerschipactiviteit met een grotere marge en voor een langere tijd verminderd dan in 2019. De containerschipactiviteit herstelde volledig van de daling van de vakantieactiviteit gedurende 47 dagen, vergeleken met 60 dagen dit jaar.

Met de wereldwijde verspreiding van het coronavirus is de activiteit van wereldwijde containerschepen aanzienlijk lager dan die in januari. Het herstel van China 0010010 # 39 kan verdere richtlijnen bieden voor het wereldwijde herstel.