Nieuwe China Export Verordening op medische hulpmiddelen en benodigdheden

- Apr 29, 2020-

Nieuwe China Export Verordening op medische hulpmiddelen en benodigdheden:

Als gevolg van de recente toename van de ondermaatse apparatuur en leveringen die worden uitgevoerd door fabrikanten zonder vergunning, heeft de Chinese regering nu de kwaliteitscontrole voor de export van medische goederen aangescherpt.

De kwaliteitscontrole van export medische goederen om de levering van hoogwaardige medische hulpmiddelen aan andere landen om te vechten met COVID-19 te waarborgen.

Volgens de onlangs gepubliceerde exportvereisten van de Chinese douane voor COVID-19 gerelateerde medische goederen (waaronder COVID-19-testkits, beademing, chirurgisch/medisch gezichtsmasker, infraroodthermometer), moet de verlader vanaf 1 april 2020 aanvullende documenten verstrekken voor de douaneaangifte export:

1. Zelfaangifte (volgens het bijgevoegde douanestandaardformaat) met de volgende gegevens:

a) Productnaam

b) Hoeveelheid

c) China FDA registratienummer

d) Kwaliteitsnormen voor landen van bestemming, zoals EN 142-2001 voor de EU,

e) Partijnummer van het product

f) Land van bestemming

g) Naam van de fabrikant

2. Een kopie van het medical device registration certificate of een screenshot van de registratie-informatie van de China FDA website. Bevestig informatie met CN-verzender

Klanten die op de hoogte moeten worden gesteld om dubbel te controleren met hun leveranciers in China om ervoor te zorgen dat de medische goederen die ze bestelden, worden vermeld in de "lijst met medische hulpmiddelen" zoals bijgewerkt op 31 maart 2020

Als alternatief kunnen ze inloggen op de China FDA website om te bevestigen of vermeld.