De zwaarste 10 transacties in de industrie van medische hulpmiddelen in 2019!

- Nov 26, 2019-

Ga terug naar de zwaardere deals van 2019 tot nu toe!


I. J & J's $ 3,4 miljard acquisitie van auris duwde de chirurgische robot naar een nieuwe hoogte


Chirurgische robot is een van de meest populaire gebieden in de medische technologie. J & J grepen dit jaar de kans om auris-gezondheid te kopen voor $ 3,4 miljard. Auris health heeft het monarchplatform ontwikkeld, dat is goedgekeurd door de FDA en momenteel wordt gebruikt bij diagnose en behandelingsprocedures voor bronchoscopie. Daarvoor heeft Johnson & Johnson op dit gebied aanzienlijke vooruitgang geboekt dankzij de gezamenlijke oprichting van werkwoord met waarlijk lifesciences, de divisie Life Sciences van Google. En de deal heeft Johnson's positie op het gebied van chirurgische robots opnieuw sterk verbeterd.


2. Medtronic plus code hartablatie en orthopedie


Dit jaar kondigde Medtronic plannen aan om zijn hartablatieportfolio uit te breiden en zei dat het Epix-geneesmiddelen zou kopen. Het bedrijf heeft een op katheters gebaseerd temperatuurgestuurd hartablatiesysteem ontworpen en geproduceerd voor patiënten met aritmieën.


Vergeet niet dat Medtronic ook een sterke kracht heeft in orthopedie. In mei kondigde Medtronic de overname van Titan wervelkolom aan. Titan wervelkolom verkoopt via zijn verkoopteam en netwerk van onafhankelijke distributeurs een volledig assortiment interbody-apparaten in de Verenigde Staten, Europa en Australië. Maar het belang van de deal is dat de wetenschap in Boston, een rivaal van Medtronic, vertiflex heeft gekocht voor $ 465 miljoen en een spraakmakende acquisitie heeft gedaan in de orthopedie. Is dit een tegenmaatregel of een toeval?


3. Het wetenschapsbedrijf uit Boston luidde opnieuw de klaringsoproep van M&A


2018 is misschien een van de belangrijkste jaren van Boston Science: het bedrijf heeft een aantal overnames aangekondigd en afgerond. Maar dit jaar is poco relatief rustig in termen van fusies en overnames. In mei echter, trompetteerde het bedrijf opnieuw de overname, en stemde ermee in om vertiflex $ 465 miljoen aan vooruitbetaalde contanten en extra betalingen te betalen in de loop van de komende drie jaar. Vertiflex verkoopt het superion indirecte decompressiesysteem, dat tot doel heeft de fysieke functie te verbeteren en pijn bij patiënten met lumbale stenose te verminderen.


IV. acquisitie van cephea, Abbott's diepe teelt van mitralisklepmarkt


Sinds 2009 is Abbott een leider geworden in minimaal invasieve oplossingen voor mitralisklepaandoeningen door evalve aan te schaffen met zijn mitraclip-technologie. In januari kondigde Abbott de overname aan van cephea-kleptechnologieën, een mitraliskleppenbedrijf dat Abbott's investering in 2015 voor het eerst ontving. Cephea ontwikkelt technologieën om een alternatief te bieden voor patiënten die mitralisklepvervanging nodig hebben, een kunstmatige klep die wordt geleverd via de beenader zonder een open hartoperatie. Vervanging van de zieke mitralisklep kan de normale bloedstroom naar het hart herstellen. Met de opkomst van strategische M & een boom op het gebied van transkatheter mitralisklep reparatie / vervanging apparatuur (tmvr) in 2015, zal de markt van tmvr de laatste jaren de aandacht krijgen.


V. Edwards de ambitie van het leven: niet alleen TAVR


Edwards lifesciences is de pionier van transkatheter aortaklepvervanging (TAVR), wat onbetwistbaar is. Dit is echter niet de hele focus van het bedrijf. In februari 2019 verwierf Edwards medische CAS-systemen voor ongeveer $ 100 miljoen, die gespecialiseerd zijn in niet-invasieve monitoring van zuurstofgehalte in hersenweefsel. De compatibiliteit van de vooruitzichtsensor van CAS medical met het geavanceerde hemodynamische monitoringplatform van Edwards heeft een goede synergie gevormd, die de groei van het bedrijf op de intensive care in het vierde kwartaal van 2018 heeft bevorderd.


6. Stryker diepgaande lay-out van Otolaryngology productlijn


Stryker kondigde aan dat het arrinex zal verwerven om de behandelingsmethoden voor chronische rhinitis te vergroten en zijn otolaryngologische productlijn zal blijven uitbreiden. Arrinex gebruikt clarifix cryotherapie-apparatuur om alternatieven te bieden voor medicamenteuze interventie en invasieve chirurgie voor patiënten met chronische rhinitis. Een jaar geleden kondigde Stryker aan dat het zich zou richten op otolaryngologie en nam het entellus, een gespecialiseerde instrumentfabrikant van otolaryngologie, over voor $ 662 miljoen.


VII. Fresenius heeft nxstage overgenomen om de dialyse-industrie 'thuis' te maken


In feite begon de deal van $ 2 miljard in 2017. Vanwege een reeks wendingen (antitrustwetgeving) was het echter pas in februari van dit jaar dat Fresenius de overname van nxstage voltooide. Nxstage produceert voornamelijk medische apparatuur voor thuisdialyse en intensive care, wat de "laatste mijl" is voor de dialyse-industrie. Nxstage stelt fissenius in staat dialysediensten in de thuisomgeving te bieden met lagere medische kosten.


VIII. Is de M & A op het gebied van vloeibare biopsie aan de gang?


Een jaar geleden zag de industrie uit naar meer fusies en overnames op het gebied van vloeibare biopsie. Dit jaar heeft guard health, een van de grootste spelers op het gebied van vloeibare biopsie, ervoor gekozen bellwether bio te verwerven. Bellwether bio is een privaat bedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van de behandeling van kankerpatiënten door baanbrekend onderzoek naar de epigenologie van celvrij DNA. Bellwether bio is de eerste acquisitie van Guardant Health als een openbaar bedrijf.


IX. de markt voor acuut myocardinfarct is heet. Zoll medical maakt gebruik van de hot market om therox te verwerven


Zoll Medical heeft snel Therox gekocht. Therox's oververzadigde zuurstof (sso2) -behandelingstechnologie heeft zojuist in april de goedkeuring van de FDA ontvangen en Zoll Medical heeft het afgebroken. Het is bewezen dat deze therapie het infarctgebied vermindert bij patiënten met ST-segment elevatie myocardinfarct na PCI. Beide bedrijven richten zich op de zorg voor acute hartziekten en de overname breidt de Zoll-portefeuille uit.


X. Hill ROM versnelt het digitale proces


In maart ondertekenden Hill ROM-holdings een definitieve overeenkomst om realtime mobiel te verwerven