Wat is het verschil tussen medisch masker en gewoon masker?

- Apr 10, 2020-

1. Verschillende lagen


Het medische masker bestaat uit honderd maskerlichaam en een spanningsriem. Het masker lichaam is verdeeld in drie lagen: binnenste, midden en buitenste. Het gewone medische masker is een gemeenschappelijk gaasmasker, dat vier lagen, acht lagen en zestien lagen heeft.


2. Verschillende beschermende effecten


Het gewone masker wordt gebruikt om de lucht in de mond en neus te filteren, om schadelijke gassen, geuren en druppels te blokkeren bij het binnenkomen en verlaten van de mond en neus van de drager.


Medisch masker, comfortabel, smakeloos, niet glasvezel, niet irriterend voor de huid, waterdicht, en kan doden of verwijderen van pathogene micro-organismen op de media na desinfectie, om het onschadelijk te maken; Bovendien kan worden gevraagd om stof te voorkomen. Door de kleine ademhalingsweerstand is het hygiënisch om te dragen. Het kan aërosol, stof, rook, mistdaling, giftig gas en damp door het filtermateriaal absorberen, om te voorkomen dat ze worden ingeademd en de vervuilingsbron effectief te isoleren.

Medische maskers zijn over het algemeen verdeeld in drie soorten: katoenen maskers, medische chirurgische maskers en N95 maskers, die worden gekenmerkt door:


1. Katoengaasmasker: het kan voorkomen dat sommige virussen aanvallen, maar het heeft een slechte dichtheid met menselijk gezicht en lage anti-virus efficiëntie.


2. Medisch chirurgisch masker: het is verdeeld in drie lagen, de buitenste laag is waterblokkerend, de middelste laag is luchtblokkerend, 5 μ m deeltjes zijn meer dan 90%, en de binnenste laag is hygroscopisch.


3. N95 medisch beschermend masker: N95 is gecertificeerd door het American Institute of occupational safety and health. N verwijst naar niet-oliedeeltjes, 95 verwijst naar de filtratiesnelheid van 95% onder de standaard gespecificeerde detectieomstandigheden, met een goede dichtheid.