Waarom is een ventilator zo schaars?

- Apr 15, 2020-

De meeste van de nieuwe patiënten met longontsteking van het coronavirus gingen vergezeld van dyspnoe en andere infecties van de onderste luchtwegen, en het percentage ernstig zieke patiënten was respectievelijk 13% en 6%. Bij gebrek aan specifieke geneesmiddelen moeten patiënten met dyspneu-symptomen worden behandeld met tijdige beademingstherapie om de ziekteprogressie tot ernstige en kritieke ziekten te verlichten. Ventilator is een belangrijk strategisch materiaal geworden, maar de huidige reserves van landen zijn onvoldoende. De Europese Commissie heeft besloten een strategisch 0010010 quot; save Europe 0010010 -quotum op te zetten; reserve voor medische apparatuur, inclusief ademhalingstoestellen en ademhalingstoestellen. De VS hebben de defensieproductiewet gelanceerd, waarbij Ford, algemene motoren, Tesla en andere autobedrijven worden goedgekeurd voor de fabricage van ademhalingsapparatuur.


1. Met het uitbreken van een overzeese epidemie wordt de medische beademing geconfronteerd met een enorme kloof.


De vraag naar medische apparatuur rond de ICU zal blijven toenemen met de toename van het aantal ernstige en kritieke patiënten en er is dringend behoefte aan importreserves. Naar schatting zijn er in het buitenland dringend minstens 1. 3 miljoen nieuwe ICU-bedden nodig, en producten voor levensbewaking en ademhalingsondersteuning zijn flexibel. 0010010 nbsp; Onder hen is de reservevraag voor niet-invasieve ventilator en invasieve ventilator is respectievelijk ongeveer 629000 en 205000 . Er zijn ongeveer 300000 ventilatoren in Azië, Europa en Noord-Amerika. Vergeleken met het cumulatieve aantal bevestigde gevallen in landen op alle continenten, is het dringend noodzakelijk de bestaande binnenlandse productiecapaciteit uit te breiden of importoplossingen te bieden.


2. Buitenlandse bekende ventilatorbedrijven breiden hun productie actief uit en geven voorrang aan het dichten van de kloof in de binnenlandse vraag naar epidemische preventie.


Philips Philips produceert ongeveer 1000 ventilatoren per week en is van plan de productie de komende acht weken ( 23 2020 - mei 18 2020) te verdubbelen. ), en verviervoudigt de capaciteit tegen het derde kwartaal; siare, Italië 0010010 # 39; s grootste fabrikant van ventilatoren, heeft zijn productie verdubbeld en kan 150 ventilatoren per week produceren, en heeft de levering aan India en andere landen vertraagd om aan de binnenlandse vraag te voldoen ; delge Draeger heeft van de Duitse regering orders ontvangen voor 10000 beademingsapparaten voor intensive care; Hamilton Medical in Zwitserland heeft zijn jaarlijkse productie met 30% verhoogd tot 40% en kan ongeveer 80 ventilatoren per dag produceren. De totale productiecapaciteit van de vijf internationaal gerenommeerde ventilatorfabrikanten is ongeveer 30 1 eenheden / dag, wat moeilijk is om in korte tijd aan de binnenlandse vraag naar epidemische preventie te voldoen, en de exportorders zijn nog gespannener.


3. De binnenlandse ventilatorbedrijven breidden hun productie snel uit en leverden grote hoeveelheden om aan de epidemische vraag te voldoen.


Met de stabiele binnenlandse epidemische situatie en het uitbreken van de overzeese epidemische situatie, beginnen de binnenlandse ondernemingen overzee orders te ontvangen. Momenteel zijn de bestellingen van de medische beademingstoestel van Yuyue tot eind april geregeld en de bestellingen van de medische overzeese beademingstoestel van Meirui hebben er tienduizenden bereikt, die tot juni zijn geregeld.


4. De productiebarrière van ventilator is hoog en de periode van reconstructie van de productielijn is lang.


Hoewel de professionele fabrikant van ventilatoren een complete productieketen heeft, die meer dan één set output per dag kan bereiken, is het moeilijk om de productie in korte tijd na volledige productie te blijven versnellen, en het zal lang duren om uit te breiden de productielijn. Grensoverschrijdende ondernemingen moeten echter technische barrières doorbreken, productielijnen herbouwen, de toeleveringsketen verbeteren en kwaliteitscontrole en goedkeuring doorstaan. Naar schatting zal het 18 maanden duren voordat grensoverschrijdende ondernemingen helemaal opnieuw beginnen om tot massaproductie te komen.