Colombo Port Strike verlamd! Nigeria's grootste haven is zwaar verstopt!

- Jul 27, 2020-

Onlangs, als gevolg van slecht weer, epidemische situatie en andere redenen, een aantal belangrijke havens zijn getroffen tot op zekere hoogte.Protest en staking in de haven van ColomboOp 21 juli, de unie van Colombo havenautoriteit van Sri Lanka zei: het is gepland om een protest en staking te houden op de Oost-container terminal van Colombo haven van 22 juli voor een week.


Op dit moment zijn er 23 vakbonden in de Colombo-havenindustrie, en alle leden van de vakbond hebben deelgenomen aan het protest. De protestactiviteiten bij de oostcontainerterminal van de haven van Colombo zullen voor een groot deel leiden tot de totale verlamming van de haven en het uitblijven van inklaring van goederen.


Expediteurs en buitenlandse handelsvrienden in deze haven moeten opletten.

Colombo haven, ook bekend als Colombo kunstmatige haven, is niet alleen de grootste haven in Sri Lanka, maar ook een van de grootste kunstmatige havens in de wereld.


Het havengebied van de haven van Colombo is 24000 vierkante meter. Er zijn twee ingangen van de haven. De waterdiepte van de haven ligt tussen de 9 meter en 11 meter. De omstandigheden zijn goed. Het is geschikt voor het bemeren van grote en super grote schepen. Het kan parkeren 40 super grote schepen en een aantal kleine en middelgrote schepen op hetzelfde moment.


Er zijn drie golfbarrières in het zuidwesten, noordoosten en noordwesten van de haven, met een kant met uitzicht op de zee. De locatie is uitstekend en handig voor schepen om in te voeren en te vertrekken.

De uitstekende geografische ligging van de haven van Colombo in Sri Lanka, die net is gelegen in een centrale positie aan de oost- en westkust van de Indische Oceaan, ligt op ongeveer 3000 km afstand van de Straat van Malacca en de Golf van Aden, dus het is een doorvoerhaven en bevoorradingshaven voor schepen die de Indische Oceaan oversteken.De grootste haven van Nigeria is zwaar overbelastDe haven van Nigeria, de grootste haven van Nigeria, kampt met ernstige congestie. Container vloot wacht buiten de haven voor enkele maanden alleen maar om in de rij te staan.


Op dit moment staan alle wegen die naar de haven van Lagos leiden in ernstige congestie. Er zijn lange rijen vrachtwagens. Chauffeurs hopen zo snel mogelijk in de haven aan te komen, exportcontainers neer te leggen of geïmporteerde containers op te halen.

Tijdens deze periode, de chauffeurs bleef op de modderige en vuile reis. Als gevolg van de regenbui in het gebied verslechterde de wegomstandigheden. Ze baden, aten en sliepen 's nachts in het gebied, wachtend om de haven in te mogen.