Medisch afval tijdens de COVID-19

- Apr 13, 2020-

Cumulatieve verwijdering van 252.000 ton medisch afval


De verslaggever leerde van de persconferentie van de Gezamenlijke Defensie en Gezamenlijke Controle Mechanisme van de Raad van State gehouden op 12 april: Sinds 20 januari, een totaal van 252.000 ton medisch afval zijn verwijderd van het hele land. Als de epidemische preventie en controle situatie in Wuhan bleef verbeteren, de hoeveelheid medisch afval gegenereerd in Wuhan daalde van een piek van 247 ton / dag tot 117 ton / dag. De 2029 stedelijke rioolwaterzuiveringsinstallaties die medisch afvalwater in het land ontvangen, werkten soepel en werden strikt uitgevoerd desinfectiemaatregelen.


Volgens Zhou Zhiqiang, adjunct-directeur van de Afdeling Vaste afval en chemicaliën van het ministerie van Ecologie en Milieu, hoewel de huidige situatie van de binnenlandse epidemie preventie en controle blijft verbeteren, de veilige verwijdering van medisch afval en medisch afvalwater is nog steeds belangrijk voor het uitgebreid winnen van de strijd tegen de nieuwe coronaire longontsteking epidemie Link. Het medisch afval moet worden "verzameld en verzameld" en in principe "dagelijkse productie en dagelijkse reiniging" bereiken. Vanaf 10 april, de nationale medische afvalverwijdering capaciteit was 6.074 ton / dag, een stijging van 23,9% ten opzichte van 4902,8 ton / dag voor de epidemie. Op 10 april werd landelijk 3701,8 ton medisch afval ingezameld, waaronder 262,6 ton medisch afval met epidemische ziekten, goed voor 7,1%. Op dezelfde dag werd landelijk 3692,3 ton medisch afval afgevoerd, met een gemiddeld laadpercentage van 60,8%. Alle medische afvalstoffen in verband met de epidemie werden onmiddellijk overgeladen voor verwijdering.


Momenteel verspreidt de internationale epidemie zich snel. Op 11 april werden 97 nieuw bevestigde gevallen in het buitenland ingevoerd, de hoogste op één dag sinds de uitbraak, wat erop wijst dat het risico van buitenlandse invoer blijft toenemen, wat de steden onder druk zet om binnen te komen. In dit verband zal het ministerie van Ecologie en Milieu in dit verband veel aandacht blijven besteden aan het land, met name in Hubei, Wuhan en de epidemische situatie die risicogebieden voor de verwijdering van medisch afval en de medische rioolwaterzuivering invoert, teneinde volledige dekking van toezichtsdiensten en volledige uitvoering van inzameling, behandeling en verwijdering te bereiken.