Beweeg uw ogen zou uw rolstoel kunnen laten bewegen

- Dec 02, 2019-

"Frozen Man" Weet je dat? Dit is een soort motorneuronziekte. De ledematen van de patiënt zullen geleidelijk ongecontroleerd worden, de spieren van het hele lichaam zullen atrofiëren en in het latere stadium zullen ze volledig het vermogen om te bewegen verliezen. Bekende natuurkundige Stephen Hawking lijdt aan bevriezing. De rolstoel die hij nam werd voor hem op maat gemaakt door bekende bedrijven zoals Intel, die niet in massaproductie konden worden gemaakt. Niet iedereen die ijzig wordt, kan het krijgen. Begeleid wonen, welke andere manieren willen gewone vorstmensen dit niveau van gevangenschap opheffen?

In 2017 ontving het team van professor Jiao Licheng van het IPIU Lab van Xidian University een speciale e-mail. Een alumni van Western Electric die aan een geleidelijke bevriezingsziekte leed, stelde het team van professor Jiao Licheng voor dat hij hoopt een slim reisapparaat te maken waarmee geleidelijk bevroren mensen voor zichzelf kunnen zorgen. Na gesprekken met Prof. Jiao Licheng en teamleider Dr. Sun Gigong kwamen ze overeen dat het idee van een intelligent woonhulpsysteem niet alleen in overeenstemming is met de onderzoeksrichting van het Institute of Artificial Intelligence, maar studenten ook in staat stelt om echt toe te passen wat ze hebben geleerd om te oefenen met producten, wat handig is. Daarom werd in de zomer van 2017 een klein team gevormd voor de ontwikkeling van intelligente woonhulpsystemen voor het geleidelijk bevriezen van mensen. Na twee maanden hard werken tijdens de zomervakantie, hebben ze eindelijk een slimme rolstoel gemaakt op basis van oogpositioneringstechnologie, zodat mensen die geleidelijk aan vriezen voor zichzelf kunnen zorgen. Het team constateerde echter dat er nog steeds grote problemen zijn met de veiligheid en draagbaarheid van rolstoelen, en het is onmogelijk om het veilig reizen van geleidelijk bevroren mensen zonder escort te garanderen.

Om ervoor te zorgen dat de resultaten van het team echt worden toegepast op het echte leven, hebben professor Jiao Licheng en Dr. Sun Gigong in de zomer van 2018 gezamenlijk een nieuw studententeam van 2018 gevormd, waaronder Sun Long en Bai Yidong. Dankzij hun inspanningen zijn de nauwkeurigheid van de positionering van de oogbol en de rijveiligheid van de slimme rolstoel van de tweede generatie sterk verbeterd en kunnen ze echt het laboratorium uitlopen, het echte leven in en voldoen aan reisbehoeften in scenario's voor het dagelijks leven. Om het leven van de gebruiker verder te verrijken en de kwaliteit van het leven te verbeteren, combineerde het team smart home-technologie om een intelligent rolstoelsysteem voor thuis verder te lanceren op basis van oogcontrole. Het systeem herkent en volgt de oogbol, verkrijgt de oogfocuspositie, effectieve bliktijd en andere informatie en kan de huidige intentie berekenen van de persoon die geleidelijk aan bevriest door berekening.

åŠ¨åŠ¨çœ¼ç ›å ° ± èƒ½è® © 轮椅 è¡Œèµ ° ï¼ åˆ› ä¸šè €… ç ”¨ç§'æŠ € çš„ æ¸ © æš – ï¼Œä¸ºç ”Ÿå ' ½â € œè§ £ å † »â €

åŠ¨åŠ¨çœ¼ç ›å ° ± èƒ½è® © 轮椅 è¡Œèµ ° ï¼ åˆ› ä¸šè €… ç ”¨ç§'æŠ € çš„ æ¸ © æš – ï¼Œä¸ºç ”Ÿå ' ½â € œè§ £ å † »â €