De COVID-19 is een wereldwijde pandemie geworden en de prijs van maskers in veel landen begint te stijgen

- Apr 20, 2020-

In maart 11 maakte directeur-generaal Tan Desai bekend dat wie heeft vastgesteld dat de 2019 coronavirusziekte (covid-19) de kenmerken heeft van een pandemie.


Het is vermeldenswaard dat wie ook eraan heeft herinnerd dat 0010010 we citeren; we bevinden ons nog in de beginfase van de wereldwijde epidemie. Terwijl het virus zich verspreidt, lopen alle landen nog steeds risico en moeten ze waakzaam blijven. 0010010 quot ;.


De nieuwe kroondepidemie blijft zich verspreiden, het aantal bevestigde gevallen in verschillende landen blijft stijgen, een aantal beroemdheden en politici is bevestigd, verschillende evenementen van wereldklasse zijn opgeschort, veel landen hebben hun respons verhoogd en zelfs verklaard een noodtoestand. Tegelijkertijd is de wereldwijde vraag naar maskers groot.


De prijs van maskers is tientallen of honderden keren gestegen


Spanje


Volgens buitenlandse media steeg de prijs van maskers in lokale apotheken in Spanje tot 12. 6 euro (ongeveer 100 yuan) voor twee maskers, waardoor burgers gedwongen werden plastic tassen te dragen .


Naar verluidt klagen inwoners van Valencia, Spanje, over het tekort en de hoge prijs van medische maskers, en er zijn veel mensen die in plastic zakken in supermarkten winkelen.


Italië


Volgens overseas.com is de online prijs van Italiaanse maskers gestegen van 10 cent (0. 76 yuan) tot 10 euro (76. 2 yuan, 100 keer omhoog).


Japan


Onlangs is de prijs van maskers in Japan omhooggeschoten, met een doos met gewone medische maskers (40 in verpakkingen) die tot 200000 yen verkopen, met een gemiddelde van 5000 yen ({{ 3}}. 5 yuan) per masker, meldde het Japanse persbureau.


U.S.A


Volgens rapporten steeg de prijs van medische maskers in het Amerikaanse e-commerceplatform, en sommige stegen zelfs tot $ 1000 (ongeveer 7021 yuan).


De Republiek Korea


Terwijl de epidemie zich blijft verspreiden, is de prijs van maskers in Zuid-Korea enorm gestegen. Volgens de gegevens die het Koreaanse bureau voor de statistiek op 27 februari heeft vrijgegeven, was de online verkoopprijs van kf 94 maskers onlangs hoger dan 4000 gewonnen, 6-8 keer hoger dan die vóór de epidemie ( 700-800 won), en de verkoopprijs van drogisterijen, supermarkten en andere fysieke winkels bleef op 2000 won.


Ik rende


Volgens Phoenix News zijn maskers nu te duur in Iran. Momenteel is de prijs van maskers 330000 Iraanse Riyals (ongeveer 66 yuan) en is één masker 30 keer gestegen.


Er is een enorme kloof aan maskers in de wereld


U.S.A


In een vraag van congresleden zei de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Alex Azar dat de Verenigde Staten de productiecapaciteit van medische maskers moeten uitbreiden.


Hij zei dat de Verenigde Staten momenteel 30 miljoen N 95 medische maskers op voorraad hebben, maar naar schatting hebben de Verenigde Staten 300 miljoen maskers nodig, en er is nog steeds een kloof van { {3 miljoen.


Italië


Volgens berichten in de media zei DPI, een bedrijf voor medische apparatuur in Rome, Italië, dat het zijn tien jaar oude maskerinventaris binnen 10 dagen had opgebruikt.


De Republiek Korea


Volgens de gegevens van het China News Agency International-station is met de ontwikkeling van de epidemie de vraag naar maskers in Zuid-Korea de afgelopen maand 76 keer toegenomen. Momenteel heeft Zuid-Korea beperkingen opgelegd aan de aankoop van maskers, waardoor de aankoop van 2 maskers per persoon per week wordt beperkt.


Spanje


Volgens de wereld lijkt de snelheid van het verdwijnen van maskers in Spanje 0010010 # 39; s binnenlandse markt 100 keer of zelfs 1000 keer die van het virus te zijn . 0010010 nbsp; Drogisterijen zijn opgepakt en andere winkels zijn zelfs begonnen met het verkopen van industriële maskers.


Frankrijk


Volgens het Franse tijdschrift 0010010 quot; duck Ming krant 0010010 quot; bedraagt ​​het huidige productiepotentieel van maskers in Frankrijk tot 40 miljoen per maand. Als de epidemie in Frankrijk versnelt, voldoet de huidige binnenlandse productiecapaciteit van maskers mogelijk nog lang niet aan de behoeften op het gebied van epidemische preventie.


Frankrijk 0010010 # 39; de minister van Volksgezondheid heeft maatregelen aangekondigd om de aankoop van maskers door het publiek te beperken, en moet voortaan op een doktersrecept 0010010 # 39 vertrouwen om maskers in apotheken te kopen.


Japan


Nieuwe coronavirus-longontsteking is toegenomen en hooikoorts is in een hoge incidentieperiode terechtgekomen. Nu is de vraag naar maskers in Japan toegenomen tot 900 miljoen.


Voordien waren er zelfs discussies tussen klanten in Japan over de aankoop van maskers.


Volgens eerdere rapporten waren maskers al begin februari erg populair in Frankrijk, Duitsland en andere plaatsen, of het nu in de apotheek was of op e-commerceplatforms zoals Amazon.


Veel landen hebben verboden uitgevaardigd om voor maskers te vechten


Volgens berichten in de media kondigde Indonesië, om voor een lokaal aanbod te zorgen, in maart 13 een tijdelijk verbod op de export van maskers op om aan de behoeften van de binnenlandse industrie en consumenten te voldoen totdat het binnenlandse aanbod voldoende is.


Oekraïne 0010010 # 39; s Liga-bedrijfsnetwerk citeerde Kazika, vice-minister van economie, handel en landbouw, in maart 11 dat de regering de export van anti-epidemische goederen zou verbieden door Juni 1, 2020.


Volgens Kazika omvat de verboden export onder meer waterdichte experimentele kleding, polyester handschoenen, medische niet-steriele handschoenen, nitrilhandschoenen, wegwerpbare medische isolatiekleding, medische maskers, veiligheidsbrillen en maskers boven FFP 2.


In maart 4 verbood Duitsland de export van veiligheidsbrillen, beschermende maskers, beschermende kleding, handschoenen en ander medisch beschermend materiaal naar het buitenland.


Bovendien hebben niet alleen Indonesië, Oekraïne, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Zuid-Korea, Thailand en andere landen exportbeperkingen opgelegd aan ademhalingsapparatuur en ander anti-epidemisch materiaal.


De strijd om maskers, veroorzaakt door exportverboden en andere redenen, is geïntensiveerd. Frankrijk zou een maskerfabrikant in het land hebben gedwongen een grote bestelling uit het VK te annuleren.


Ongeveer 830000 maskers die door een Italiaans bedrijf zijn gekocht, konden niet worden teruggestuurd naar Italië vanwege het eerdere verbod dat door Duitsland was uitgevaardigd. De in Duitsland vastgehouden maskers zijn gemaakt in China, volgens de Italiaanse staatskrant 0010010 # 39; s songdelio-editie op maart 13