De Algemene Administratie van de Douane heeft drie gevallen van illegale export van medisch materiaal gemeld

- Apr 17, 2020-

Nieuws over medische netwerken op april 17 De Algemene Administratie van de Douane heeft op de 16 e drie gevallen van illegale export van medisch materiaal gemeld, en zei dat het een verscheidenheid aan gezamenlijke disciplinaire maatregelen zal nemen om de daders te veroordelen {{ 2}} quot; één oneerlijk en overal beperkt. 0010010 quot;

0010010 nbsp;

Zaak 1: Op {3 april {3}} verklaarde een handelsbedrijf in Qingdao bij de douane dat het 5400 kg wegwerphandschoenen van nitril naar de douane had uitgevoerd, met een waarde van {{3} }, 500 Hong Kong dollar, en de specificatie van de aangifte was 0010010 quot; Gebruikt voor voedselveiligheid en gezondheidsinspectie van werknemers 0010010 quot ;. Het productregistratiecertificaat van het medische hulpmiddel en de verklaring van medische benodigdheden niet hebben ingediend. De feitelijke goederen zijn de inspectiehandschoenen die zijn opgenomen in de eerste categorie medische hulpmiddelen, en de partijen worden ervan verdacht de inspectie van uitgevoerde goederen te omzeilen. Op {5 april {5} april heeft Qingdao Customs de zaak onderzocht en de zaak wordt nader onderzocht.

0010010 nbsp;

Zaak 2: Op 12 april kondigde een handelsonderneming in Manzhouli de export van 1. 5 miljoen 0010010 quotum aan; wegwerpbare beschermingsmaskers (niet-medisch) ) 0010010 quot;, waarvan de waarde US $ 300, 000 was, en een kopie van het conformiteitscertificaat, een exportverklaring van niet-medische materialen en testrapporten en ander materiaal heeft ingediend . Na inspectie bleek dat er 2 9 dozen met in totaal 1 16.000 maskers zijn die eigenlijk medische wegwerpmaskers zijn, en de partijen worden ervan verdacht de inspectie van exportgoederen te omzeilen. Op 1 5 april heeft Manzhouli Customs een onderzoek naar de zaak geopend en de zaak wordt nader onderzocht.

0010010 nbsp;

Case 3: op 9 april exporteerde een bedrijf in Chengdu een partij goederen in containers. De douane constateerde dat het 3 00.000 wegwerpmaskers bevatte die niet bij de douane waren aangegeven voor export, met een waarde van meer dan 3 20.000 yuan. De waarheidsgetrouwe aangifte door de douane heeft gevolgen voor het bevel tot douanetoezicht. De douane van Chengdu heeft een onderzoek ingesteld en de partijen administratieve sancties opgelegd in overeenstemming met de desbetreffende bepalingen van de "Uitvoeringsbepalingen inzake administratieve administratieve douane".

0010010 nbsp;

De Algemene Administratie van de Douane heeft eerder een aankondiging gedaan en heeft besloten om vanaf april 11 categorieën artikelen zoals medische maskers 10 te inspecteren op exportgoederen. De relevante persoon die verantwoordelijk is voor de algemene administratie van de douane herinnerde eraan dat gevallen van export van medisch materiaal die in strijd zijn met wet- en regelgeving, zullen worden onderzocht en behandeld in overeenstemming met de wet en met strikte en serieuze maatregelen, en dat er gezamenlijke disciplinaire maatregelen zullen worden genomen. Als een onderneming bijvoorbeeld wordt gestraft, stelt de douane de bevoegde commerciële afdeling van de gestrafte onderneming daarvan in kennis, die de buitenlandse handelsactiviteiten van de onderneming opschort, en zal de douane de invoer en uitvoer van goederen van de onderneming niet aangeven en vrijgeven aan de beslissing van de bevoegde commerciële afdeling.