De wereld wil ventilator kopen uit China, maar de orde heeft de capaciteitslimiet overschreden

- Apr 23, 2020-

"We hebben een ventilator nodig." Dit is de eerste nieuwe coronavirus longontsteking, na premier Johnson bevestigde de nieuwe kroon longontsteking, sprak met de Amerikaanse president Tran aan de telefoon.


Ventilator, die oorspronkelijk een zeer klein aantal medische apparatuur was, was betrokken door het publiek wegens de uitbarsting. Ventilator kan worden onderverdeeld in invasieve en niet-invasieve. In ernstige gevallen wordt invasieve beademing meestal gebruikt om patiënten te intuberen, wat ook de meest urgente medische benodigdheden is.


"Geen enkel land in de wereld wil niet meteen een ventilator uit China kopen." Li Kai, voorzitter assistent van Yi'an medisch bedrijf, zei. Voorheen was het marktaandeel van China op het gebied van high-end ventilator zeer laag, maar als gevolg van het herstel van de binnenlandse productiecapaciteit werden talrijke overzeese orders ontvangen en was het productieschema tot september.


Dit soort precisie-instrument bestaat uit 1500 tot 1600 onderdelen. De productie- en toeleveringsketen is sterk geglobaliseerd en bestrijkt Europa, Amerika en Azië. Echter, de epidemie raakte de wereldwijde industriële keten en supply chain, en ventilator werd een "neerwaartse spiraal" monster in de crisis: de upstream supply chain was niet genoeg begonnen, wat leidt tot het tekort aan aanbod van Europese en Amerikaanse reuzen. De hele wereld wil graag dat China de productiecapaciteit van ventilator snel verbetert, maar de korte raad van kerntechnologie en belangrijke onderdelen is ook een ontbrekende schakel in de toeleveringsketen van de ventilator in China.

We moeten een duidelijk inzicht hebben in de ventilatorcapaciteit van China, "het is onrealistisch om te voldoen aan de vraag naar wereldwijde preventie en bestrijding van epidemieën". Aan de ene kant is de invasieve ventilator een high-end medische apparatuur, en de toegangsdrempel is zeer hoog. Aan de andere kant, hoewel er 21 innovatieve ventilator fabrikanten in China, het is een zeer wereldwijde industrie, met grote leveranciers van kerncomponenten in Europa en de Verenigde Staten. Op dit moment is dit de belangrijkste reden om de output van beademing smijten in de wereld te beperken.