Rolstoelgebruikers In het Verenigd Koninkrijk meer rechten krijgen voor Bus reizen

- Mar 23, 2018-

Rolstoelgebruikers dienen te worden verstrekt meer rechten voor bus reizen, de regering heeft aangekondigd, na een uitspraak van het Hooggerechtshof landmark.

De minister van verkeer, Nusrat Ghani, heeft beloofd om de verbetering van de toegang tot ruimten op voertuigen die bestemd zijn voor minder valide passagiers gereserveerd te worden.

Het besluit volgt de juridische overwinning vorig jaar door de campagnevoerder Doug Paulley in een uitspraak gezegd busmaatschappijen meer doen moet om te zorgen voor rolstoelgebruikers krijgen prioriteit ruimten op bussen.

De zaak draaide om van Paulley poging om aan boord van een bus van de FirstGroup van Wetherby naar Leeds in februari 2012. De rolstoel ruimte werd gebruikt door een moeder met een kinderwagen en een slapende kind.

De vrouw van de bestuurder verzoek te verplaatsen of te vouwen van de kinderwagen verworpen en dus de bestuurder Paulley vertelde hij niet kon krijgen op het voertuig. Dientengevolge, hij miste zijn treinverbinding at Leeds en was niet in staat om te voldoen aan zijn ouders voor de lunch die dag.

De regering heeft de aanbevelingen van een studiegroep die het opgericht om na te denken over de gevolgen van het arrest in beginsel aanvaard.

Verslag van de groep aan ministers zei dat buschauffeurs "moeten een actieve rol om ervoor te zorgen dat de rolstoel schijfruimte is vrijgemaakt voor passagiers in rolstoelen, waaronder vereisen andere passagiers te verplaatsen waar nodig." Om dit te doen, dat er gezegd, stuurprogramma's kunnen extra bevoegdheden nodig.

Ghani zei: "passagiers met een handicap moeten dezelfde mogelijkheden hebben om te reizen als andere leden van de samenleving, en het is essentieel dat de diensten die zij vertrouwen toegankelijk en werken voor hen zijn.

"Waar mensen wonen, winkelen, uitgaan of hun auto parkeren mag niet worden bepaald door hun handicap. Toegankelijk vervoersnetwerken zijn van vitaal belang als wij mensen met een handicap onafhankelijk leven te vervullen hun potentieel te steunen."

Het Opperste Hof besliste unaniem het was niet genoeg voor stuurprogramma's om"gewoon" een niet-rolstoel gebruiker te ontruimen van de ruimte zonder het nemen van verdere stappen, en dat zij moeten overwegen of het was redelijk te "dwingen" terughoudend passagiers om te verplaatsen.

James Taylor, het hoofd van het beleid op de handicap liefde toepassingsgebied, zei: "toegankelijke ruimten op bussen bestaat vanwege de gezamenlijke inspanningen van de voorvechters van de handicap. De raadpleging van het ministerie van Transport kondigde vandaag moet een echte katalysator voor verandering. In de tussentijd moeten busmaatschappijen werken met mensen met een handicap hun diensten toegankelijk te maken."

Keith Richards, de Voorzitter van de personen met een handicap vervoer Raadgevend Comité, zei: "We hopen dat de afdeling blijft zijn tempo in de uitvoeringsfase, om ervoor te zorgen dat rolstoelgebruikers niet langer deze uitdagingen moeten vechten voor faciliteiten geleverd voor hen in de wet."

5032.jpg